Meža putni. Skaitļi un fakti

Hobijs
Notiek ielāde ...

Pasaulē ir vismaz 8600 dažādiputnu sugas, no tām mūsu valsts teritorijā - vairāk nekā 700 sugu. Teritorijas Eiropas daļā esošajos mežos, dārzos un parkos ir 294 sugas. Dažādas Krievijas putnu sugas atrod patvērumu gan mežos, gan pilsētas apstākļos.

Mūsu valstī ar savu skarbu klimatu daudzas sugasZiemassvētku putni lido uz siltākajām valstīm, un tie, kas bieži bieži klīst no ziemeļiem uz centrālajiem un dienvidu reģioniem. Smagos sals un aukstuma un pārtikas trūkuma dēļ putni bieži vien lielā daudzumā mirst.

Putnu nepieciešamība pārtikā ir ļoti augstaliela mobilitāte un intensīva vielmaiņa. Barības dienas daudzums ir aptuveni viena ceturtdaļa no ķermeņa masas. Plosītos putnus ēd vienreiz dienā, graudus - vismaz divus, un kukaiņus - apmēram 5-6 reizes. Laikā, kad cāļi pieaug, pārtikas nepieciešamība ir vēl lielāka. Viņi aug ļoti ātri, nedēļas laikā jaundzimušā svars palielinās vairākas reizes.

Lielākā daļa ir Krievijas meža putniliela sugu grupa. Putni ir reāli draugi un meža glābēji no kaitīgiem kukaiņiem. Dažas sugas ir tikai kukaiņēdāji (kazas, kaķu, gandrīz visu dzirdamo putnu veidu). Citos (tits, zaļgliemenes, šrīks) kukaiņi veido dominējošo daļu no uztura. Labība un visnozares ir vārnas, auzu pārslu, zibeņi, zariņi, žņaugi, dzeņi un zvirbuļi. Bet viņi arī audzina cāļus tikai ar kukaiņiem. Un ar spēcīgu kukaiņu kaitēkļu izplatīšanos visi putni, pat graudi, ēd tikai uz tiem.

Meža putni atšķiras ne tikai pēc būtībasdevu, bet arī ligzdošanas veids. Aptuveni 10 kukaiņēdāju putnu sugu un 10 sugu, kas baro mazos grauzējus, ievieto dobumos. Pārējā mazā ligzdu uz zemes un krūmos. Biezais pāļu augs viņiem ir labākais biotops un droša aizsardzība pret ienaidniekiem. Tāpēc vecajos mežos, kur nav pametis, ir maz putnu.

Malkas malās mežos, dārzos un parkosun dzeguzes, Nightingales veikt savus midzeņus krūmiem savvaļas ķiršu un plūškoka gar mežu strautiem un upēm, krūtis, piemēram, krūmu, buntings un warblers izvēlēties nelielu krūmu vai biezu zāli pļavām un cirsmās.

Meža putni palīdz mežam augt. No sēklām, kas izkaisītas ar izkārnījumiem, aug jauni krūmi. Daudzi putni (dzeņi, zirgi, zvaigžņveidīgie, krūtis) slēpj koku stādus, zobus, riekstus sūnā vai vecos celmus. No šādām aizmirstajām vai ne pilnībā izvēlētajām "slēptajām vietām" jaunie koki pēc tam dīgst. Vārnas, magnatas un zariņi izplata dārzu augu sēklas, tādēļ to var atrast mežā negaidītās vietās.

Meža putniem ir daudz ienaidnieku. Olu inkubēšanai un cāļu barošanai īpaši daudz putnu mirst, kad vecāki nevar atstāt ligzdu un kļūt īpaši neaizsargāti. Plēsēju un arī cilvēku roku dēļ mežos pie apdzīvotām vietām izdzīvo ne vairāk kā desmitā daļa mazo putnu. Parkos un dārzos šis procents ir vēl mazāks.

Visnopietnākie putnu ienaidnieki (īpaši tie, kas dzīvopilsētu tuvumā) - mājas kaķi. Prom no dzīvojamiem rajoniem uz skrejlapas medī lapsas, seskiem, caunas, zebiekstes, stoats. Attiecībā uz zemes ligzdojošiem putniem ir ienaidnieki eži un ciršļi. Cilvēki arī nodarīt būtisku kaitējumu Putnu atmežošanu un izsmidzina pesticīdus. Tādējādi tikai daži meža putni dzīvo visu dzīves ilgumu dabā. Un tas ir diezgan garš: no Daws - 11 gadi, strazdiem - 10, pie melno Robins cielavas - vairāk nekā 10 ir bezdelīgas un Swifts - par 9, no žubīšu - 7 gadiem. Daudzi putni var dzīvot pat ilgāk - līdz 18 gadiem, zvirbuļus, kaijas upi apmēram 20 Žagatas - 21 gadi, lakstīgalu - 25.

Lidojot uz tālām zemēm, putni spējattīstīt ievērojamu ātrumu. Tādējādi, mazie putni peld 30 - 50 km / h, strazdi - no 60 līdz 79 km / h, bridējputni - 55 - 86. Putni (Piekūns), kas peld ar ātrumu 95 km / h, un uzbrukums upuris - apmēram 360 km / h.

Notiek ielāde ...
Notiek ielāde ...