Steppe Gopher: apraksts, fotogrāfijas un interesanti fakti

Ziņas un sabiedrība
Notiek ielāde ...

Neliels grauzējs, kas pieder pie vāveru ģimenes. Viens no lielākajiem šīs sugas pārstāvjiem ir zemes vāvere. Šo dzīvnieka fotoattēlu un aprakstu var atrast daudzās publikācijās par dzīvniekiem, bet šodien mēs to vēlamies pastāstīt.

zeme vāvere

Izskats

Pieaugušā gophera ķermeņa garums ir no 25 līdz 37 cm. Šis dzīvnieks sver līdz 1,5 kg. Aptuveni 35% no kopējā ķermeņa garuma ir astes. Foto no stepes zemes vāveres ir redzams mūsu rakstā.

Šo dzīvnieku pakaļkājas ir nedaudz garākas parpriekšā Galvenā atšķirība no citu grauzēju gophers ir viņu ausu veidā: tie ir īss un nedaudz uz leju. Aiz vaigiem gophers ir tā sauktie vaigu maisiņi.

Mēte ir īsa un bieza. Krāsa gaiši dzeltena ar tumši matiņu impregnēšanu. Sānos un vēderā kažokādas ir vieglākas. Uz astes ir divas sloksnes - gaiši dzeltenas no ārpuses, tumši dzeltenas ar iekšpusi.

Steppe zemes vāveres fotogrāfija

Dzīvesveids

Šis gudrais dzīvnieks dzīvo daļēji tuksnesī Kazahstānas rietumos, lejtecas Transvolgas stepju zonā. Centrālajā Āzijā viņš izvēlas nokļūt mālajos pusdēli.

Steppe gophers ir dzīvnieks, kas dod priekšrokuvienīgais dzīves veids. Labvēlīgos apstākļos grauzēju blīvums sasniedz 8 indivīdus uz hektāru. Dzīvnieku kolonijas var noņemt vairākas desmitiem, dažreiz simtiem kilometru attālumā. Katram pieaugušajam ir sava lopbarības platība, ko viņa rūpīgi aizsargā.

Krievijā visbiežāk sastopami šādi gophers veidi: lieli un mazi, kā arī raibīti. Izstaro arī plānas zemes vāveres.

Dabiskos apstākļos stepju gophers dzīvo 3-4 gadus. Seksuāla briedība nāk otrajā dzīves gadā.

Steppe zona

Dzīves cikls

Steppe Gopher pārziemo 9 mēnešusgads Šajā ziņā viņš ir čempions starp visiem dzīvniekiem, kas pārziemo. Šis periods beidzas februāra beigās. Vīrieši pamosties vispirms tikai pēc tam, kad sievietes, un tikai pēc tam jaunieši. Tūlīt pēc pamošanās sākas laulības periods. Tas ilgst apmēram divas nedēļas.

Sievietes ir mazas, jaunākas par 30 dienāmGofers dzimuši aprīlī-maijā. Viens vaislas cēlonis var būt no 4 līdz 14 mazuļiem. Sieviete baro bērnus nedaudz vairāk nekā mēnesi, pēc tam jaunieši atstāj māti un sāk neatkarīgu dzīvi.

Jaunie indivīdi paši sāk izrakt caurumubrīvs pilskalns, zeme ir daudz mīkstāka nekā neapstrādāta augsne. Pirmkārt, ir izrakts slīps ceļš, kas no iekšpuses tiek aizsērēts ar zemi. Vertikālais ceļš, kas nedaudz sasniedz zemes virsmu, dzīvnieks ir uzbūvēts tuvāk pārziemošanas sākumam.

Augsne, no kuras slēpjas Steppe zooloģiskais dārzsvirsmas slāņi, kas ir ļoti svarīgi augsnes veidošanai. Daudzi eksperti uzskata, ka, pateicoties stepju grauzējiem un zemes vāverēm, arī Krievijas dienvidu reģioni ir bagāti ar melno augsni, kas ir visauglīgākā pasaulē.

Ar siltumu, kad galvenaisdaļa no veģetācijas, lielākā daļa zemes vāveres pārvietojas no augstuma līdz zemienēm, jo ​​zāle vēl ilgāk paliek svaiga. Tomēr tas tā nav visos reģionos. Piemēram, Vidusāzijā karstos laikos zemu vāveres pārziemo.

Šo grauzēju ienaidnieki ir dažādi plēsēji, tai skaitā lapsas, vilki, stepji ērgļi, seski.

zeme vāveres stepju īss apraksts

Gophera stepe: pārtika

Šis grauzējs nav pārāk daudzveidīgs.uzturs Viņš dod priekšroku augu pārtikai. Parasti tās ir spuldzes un augu stublāji, graudaugu sēklas un bumbuļi, no kuriem ir vairāk nekā 30 sugas. Pirms ziemas guļas, stepes gopers lielāko daļu dienas pavada pārtikā. Tas ir nepieciešams, lai uzkrātu nepieciešamo tauku daudzumu.

Dzīvojamā platība

Dzīvnieks dzīvo caurumos, kurus tas veido.vairāki veidi. Pastāv pastāvīgas, "glābšanas", pagaidu patversmes. Pastāvīgajās bedrēs dzīvnieki dzīvo ziemā, īslaicīgos - vasarā, un "glābšanas" mērķis ir skaidrs no viņu vārda.

Pirmajos divos caurumu veidos ir divas kustības unligzdošanas kamera. To dziļums var sasniegt 3 metrus un garums - 7 metri. "Rescue" caurumi ir daudz mazāki. Tas ir garš pazemes ceļš, pagriezts. Turklāt dažreiz gopers var nokļūt lielā bumbiņa caurumos.

Steppe Gopher - ļoti piesardzīgs dzīvnieksun slepeni. Kad bīstama pieeja, viņš uzreiz slēpjas vienā no tuvākajiem caurumiem. Ja viņš ir pārcēlies no viņa patversmēm, tad viņš nokrīt zemē un sasalst. Sakarā ar kažokādas krāsu, tas paliek gandrīz neredzams uz zemes. Ja šī metode nedarbojas, un briesmas joprojām ir saglabājušās, viņš izdara skaļu, skaļu svilpi, kas kādu laiku var sajaukt ienaidnieku.

Gophera ģints tipisks pārstāvis var tikt uzskatīts par gofru. Tas ir viens no mazākajiem dzīvniekiem ģimenē, tā garums nepārsniedz 26 centimetrus.

gophera stepes pārtika

Plankumains stepes gopers: īss apraksts

Viņam ir smalcināta liela galva, ļoti mobilakaklu. Acis ir lielas, apaļas. Ķepas ir īsas un priekšējām ir garš, kustīgs pirksts. Raiba gopera iezīme (tomēr, tāpat kā iepriekš aprakstītie dzīvnieki) ir tā, ka tai ir vaigu maisiņi. Viņi, protams, nav tik lieli un ietilpīgi kā kāmis. Bet vienā reizē gopers savos maisos ir līdz pat desmitiem augu sīpolu.

Ķermeņa krāsa ir gaiša un daudzveidīga. Brūnās krāsas aizmugurē ir lieli baltas krāsas plankumi, tas ir plankums, no kura izcelsme ir sugas nosaukums. Plankumi saplūst uz galvas un kakla, veidojot baltas ripiņas. "Brilles" ap acīm izceļas skaidri pret vaigu fonu. Aste ir dekorēta ar spilgtu apmali pašā malā. Atšķirībā no daudziem radiniekiem plankumainais zemes vāveris ir aktīvs dienas laikā. Viņš apmetas pļavās un stepēs.

Raibs gopers lielāko daļu savas dzīves tērēatsevišķu urbumu. Dzīvnieks ir ārkārtīgi enerģisks, bet kautrīgs. Pārvietojoties pa atvērto zonu, tā kļūst par “kolonnu” tās pakaļkājās un skatās apkārt. Biedējoša gopher skaļa svilpe brīdina kaimiņus par briesmām.

Gopers stepes interesanti fakti

Saturs

Gophera ķeršana ir vienkārša, bet mācīt viņudzīvi nebrīvē ir daudz grūtāk. Ir grūti cerēt, ka šis grauzējs kļūs par patīkamu un atsaucīgu mājdzīvnieku. Gopheri nepazīst cilvēkus. Turklāt viņu dzīvesveids nav pārāk piemērots uzturēšanai mājās. Agri no rīta viņi ir aktīvi, un pēcpusdienā tie slēpjas urbumā. Turklāt ir jāņem vērā, ka šiem dzīvniekiem nav ļoti patīkama smarža.

Bieži vien gopers saturs būrī.samazina dzīvnieku dzīvi un dažkārt noved pie viņu nāves. Gopers nav šķirnes būrī. Bet, ja jūs patiešām vēlaties, lai tas būtu smieklīgs dzīvnieks, tad turiet to plašā brīvdabas būrī svaigā gaisā. Vienīgā suga, kas var būt piemērota mājas uzturēšanai, ir smalks pirksts. To izceļas ar smieklīgiem ieradumiem, kas ir ļoti līdzīgi vāverim.

Iekšpusē ir jābūt patvērumam, lai jūsu mājdzīvnieks varētu viegli nokļūt hibernācijā. Pārklājiet būra grīdu ar sienu vai salmiem, kas regulāri jānomaina. Pārliecinieties, ka gopers nepieciešams dzeršanas trauks.

Gophera stepes fotogrāfijas un apraksts

Tas ir interesanti

Pārsteidzoši, stepes gopers ir labi pielāgots siltumam. Zinātnieki ziņo par interesantiem faktiem.

  • Šie grauzēji nebaidās no temperatūras krituma.ķermeni līdz desmit grādiem. Salīdzinājumam jāatceras, ka cilvēks jūtas slikti, kad ķermeņa temperatūra mainās uz pusi grādiem. Ieradums sēdēt kolonnā palīdz izvairīties no šī dzīvnieka karstuma dūriena: galva ir tālu no apsildāmās augsnes. Bet ilgi siltumā tie nav. Atbrīvojieties no aukstiem caurumiem un retām ēnām.
  • Gopers, stepju iedzīvotājs, vasarā ēd vairāk nekā 16 kilogramus zāles un graudus.
  • Mazais gopers ir kaitīgākais grauzējs. Tā sabojā ganības, iznīcina vērtīgus lopbarības augus. Intensīvās lauksaimniecības jomās šie grauzēji tiek iznīcināti.
  • Cīņa ar viņiem ietaupa kultūru, dod lielu skaitu ādas. Jāsaka, ka gopers var būt bīstamu slimību nesēji (mēris, bruceloze uc).
  • </ ul </ p>
Notiek ielāde ...
Notiek ielāde ...